Tuesday, July 7, 2009

Teka Teki

Mase kitorg tengah tunggu nak naik superman ride dekat six flags, kami pun main teka teki.
Cuba lah anda jawap teka teki ni.
Divas, semua dah tahu jawapan kecuali bina so bina bolehla cuba kalau mahu.

Teka teki pertama, zack yang memberi, di curi daripada rakan sekolahnya

" Masuk segi tiga, keluar bergulung2. Apakah ia?"

Teka teki kedua, nabil yang memberi, di curi dari sahabatnye jua,

" Suatu hari ni, superman pakai cape-nya (kain terbang yang di ikat ke belakang) ke hadapan, Kenapa?"

Sila jawap, sila2..jawapan dua2 soalan ini memang tidak akan menghampakan.

12 comments:

daju said...

agak mencabar akan difikirkan

Nazmi Azudin said...

zack punye jawapan die nasi lemak

nabil punya jawapan die sbb die nk pgi potong rambut.. haha

wanwanwan said...

hahaha,,betol la tu

Zack Y. said...

sape ckp betul?cuba la jawab wan. aku nak tahu jawapan kau.haha

daju said...

gokun mesti dh tau sbnrnye...

sAbR!nA sAbR! said...

sab taw jawapan teka-tekis ni.. haha.. teka-teki mmg benda wajib en time2 in line or driving.. haha..

wanwanwan said...

jawapan aku same la ngan jawapan die,,memang tu kan jawapan die kan??aku takleh pk bende lain selain bende tu je haha

wanwanwan said...

hoi,,bile nak bagi jawapan??

fauzana said...

aku baru nk jwb teka teki nabil. sbb supemen lupe pakai spender.

Zera H. said...

tunggu la zack bg jawapan.

Zack Y. said...

eh lupe plak nak bagi jawapan.
Jawapan soalan zack ialah spender manakala jawapan soalan nabil ialah kerana superman pergi salon potong rambut. so, gokun dpt satu je betul.

taufiq said...

kekadang masuk melawat aktiviti terkini cik2 suri rumah ni.. terlambat plak menjawab teka-teki ni tapi da terjawab plak.
Initially I was thinking that teka-teki ni berkait.. so mcm soklan no 1 tu spender, agak obvious memandangkan soalan datang dari nabil (haha sorry mate).. and soklan no 2 tu ingatkan sbb superman tak pakai spender since spender die tgh basuh as in soklan no 1.
sekian melaporkan.

Post a Comment

The Diva Housewives © 2008 | Coded by Randomness | Illustration by Wai | Design by betterinpink!